Avrupa Çalışma Atölyeleri
- Home
- Mesleki Eğitim
- Avrupa Çalışma Atölyeleri
Avrupa eTwinning Atöyle Çalışmaları
Avrupa eTwinning Atölye Çalışmaları, Ulusal Destek Hizmetleri (NSO’lar) ve Merkezi Destek Servisi (CSS) tarafından belirli disiplinler, temalar veya yaş gruplarına göre düzenlenir. Atölyelerin temel amacı, öğretmenlere BİT, eTwinning işbirlikçi öğrenme ve diğer konularda mesleki eğitim ve ileri eğitim sağlamaktır.
Avrupa Atölyelerine katılım için Ulusal Ajans, eTwinning deneyimi olan ancak yurtdışında bir eTwinning faaliyetine katılmamış ve/veya yurtdışında Erasmus+ programı kapsamında bir İletişim Kursuna (TCA) katılmak için hibe almamış kişilere öncelik verir.
eTwinning İletişim Seminerleri.
eTwinning İletişim Seminerleri
Ulusal Ajanslar, eyleme katılan öğretmenlere mümkün olduğunca çok mesleki gelişim fırsatı sağlamak amacıyla, ortaklar bulmak için İletişim Seminerleri düzenlemektedir. Bu seminerler, öğretmenlere eTwinning ve diğer araçlar konusunda eğitim alma, ortak bir projenin nasıl organize edileceğini öğrenme ve en önemlisi diğer ülkelerden meslektaşlarıyla tanışma ve ortaklıklar kurma fırsatı verir.
Temas Seminerlerine katılım için Ulusal Ajans, eTwinning’e yeni başlayan ve daha önce yurtdışında bir eTwinning faaliyetine katılmamış ve/veya yurtdışında Erasmus+ Programı kapsamında bir Temas Seminerine (TCA) katılmak için hibe almamış kişilere öncelik verir.
Avrupa Çalışma Atölyeleleri /Seminerleri 2024
Βaşvuruların sunulması
Başvurular, Hayat Boyu Öğrenme Vakfı tarafından yapılan daveti takiben çevrimiçi olarak yapılabilir. Okul yılı boyunca genellikle iki çağrı yapılmaktadır (Eylül Çağrısı ve Ocak Çağrısı).
Adaylar için seçim kriterleri
- Başvuru sahipleri eTwinning platformuna kayıtlarını tamamlamış olmalıdır: https://school-education.ec.europa.eu/en
- Başvuru sahipleri, Avrupa Αtölyesi‘nın hedeflediği eğitim düzeyinde ve belirli bir konu alanında öğretmenlik yapıyor olmalıdır (geçerli olduğu durumlarda).
- Avrupa Atöylesi’nın gerçekleştirileceği dili çok iyi bilmek.
- Çok iyi derecede Word, Excel, PowerPoint ve İnternet uygulamaları (bilgi arama, e-posta) bilgisi.
- Daha önce yurtdışında bir eTwinning faaliyetine katılmak veya yurtdışında TCAs İletişim Seminerlerine katılmak için hibe almamış kişilere öncelik verilecektir.
- Daha önce eTwinning Faaliyetine katılmamış okullara öncelik verilir.
- Avrupa Atölyeleri için, bir eTwinning projesine katılmış veya katılmakta olan öğretmenlere öncelik verilir.
- İletişim Seminerleri için, başvuru sırasında bir eTwinning projesinde yer almamış veya yer almayan öğretmenlere öncelik verilecektir.
- Her çağrıda tüm illerin/kademelerin dengeli bir şekilde temsil edilmesi için başvuru sahiplerinin çalıştıkları il/kademe dikkate alınacaktır.
Hibe
Hibe şunları kapsamaktadır:
Hayat Boyu Öğrenme Vakfı tarafından doğrudan organizatörlere ödenen Atölye katılım ücretleri. Katılım ücretlerine, eğitim faaliyetinin gerçekleştiği günler için konaklama ve yemek masrafları dahildir.
Başvuru sahibinin atölye mekanına bir gün önce veya sonra gitmesi veya dönmesi gerektiği takdirde fazladan bir gün için harcırah ödenir.
Seyahat masrafları
Bu masraf kategorisi hem uçak bileti satın alma masraflarını hem de Kıbrıs’taki ve varış ülkesindeki havaalanlarına gidiş ve dönüş seyahat masraflarını içerir.
Seyahat masrafları, gönderen kuruluşun şehrinden seminerin/çalıştayın gerçekleştirileceği şehre olan kilometre mesafesine göre hesaplanır.
Mesafe, AB Mesafe Hesaplama aracı kullanılarak hesaplanır.
Her bir kilometre mesafesi aralığı, aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi belirli bir birim maliyete karşılık gelmektedir.