eTwinning’i 4 basit adımda keşfedin
- Home
- eTwinning’i 4 basit adımda keşfedin
Βήμα 1: Ενημερωθείτε για το τι προσφέρει το eTwinning
- Aν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα συλλογικό έργο, εξετάστε τους τομείς των Πακέτων και των Ενοτήτων eTwinning όπου μπορείτε να βρείτε ιδέες και οδηγίες ή περιηγηθείτε στη Γκαλερί Έργων για να εμπνευστείτε από προηγούμενα έργα συναδέλφων σας.
- Ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες Επαγγελματικής Κατάρτισης στα πλαίσια του eTwinning.
- Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες δικτύωσης με άλλους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού
Βήμα 2: Δημιουργήστε το δικό σας προφίλ στην πλατφόρμα του eTwinning
- Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα και δημιουργήστε το προσωπικό σας προφίλ ως εκπαιδευτικοί. Αφού ολοκληρώσετε τα 2 στάδια της εγγραφής, θα έχετε το προσωπικό σας user name και password που θα σας δίνει πρόσβαση στο προσωπικό σας Desktop και σε όλα τα εργαλεία του eTwinning.
Βήμα 3: Αξιοποιήστε τις δυνατότητες του eTwinning Desktop
- Αφού συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο eTwinning Desktop, αφιερώστε λίγο χρόνο για το προφίλ σας. Φροντίστε να έχετε μια καλή περιγραφή για τις προτιμήσεις σας για συνεργασία, μια φωτογραφία και σωστές πληροφορίες. Το Desktop είναι το προσωπικό σας παράθυρο στην πλατφόρμα· βάσει των πληροφοριών που έχετε καταχωρίσει θα επικοινωνούν μαζί σας οι συνάδελφοι από το εξωτερικό.
- Εάν επιθυμείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια Εκδήλωση Εκμάθησης ή να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποια από τις Ομάδες eTwinning
- Αναζητήστε εταίρους για συνεργατικά σχέδια eTwinningή Στρατηγικές Συμπράξεις στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 2 του Προγράμματος Erasmus+, κάνοντας χρήση των εργαλείων του Desktop
Βήμα 4: Υλοποιήστε το δικό σας έργο eTwinning στο Twinspace
Όταν καταλήξετε στην ομάδα με την οποία θέλετε να συνεργαστείτε υποβάλλετε την πρόταση σας για συνεργασία ηλεκτρονικά. Η Εθνική Υπηρεσία Στήριξης eTwinningτης Kύπρου σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της χώρας των εταίρων σας θα εξετάσουν το αίτημα σας και θα σας δώσουν πρόσβαση στο Τwinspace, την πλατφόρμα συνεργασίας που χρησιμοποιούν τα σχολεία (εκπαιδευτικοί και μαθητές) για τη διεξαγωγή των έργων τους. Κάθε έργο eTwinning έχει έναTwinspace ιδιωτικό, αλλά σε περίπτωση που το επιθυμούν οι διαχειριστές του μπορεί και να δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο.