Projenin Planlanması
- Home
- Pedagojik Destek
- Projenin Planlanması
İşbirliğinizin temelini oluşturacak aşağıdaki konuları görüşmek üzere bir telekonferans düzenleyin:
- Projeden ne bekliyorsunuz?
- Kullanmak istediğiniz dil nedir?
- Proje zaman çizelgesi nedir?
- Ulaşmak istediğiniz eğitim hedefleri nelerdir?
- Projenin nihai sonuçları öğrencilerinizin becerileri açısından ne öngörüyor?
- Öğrenciler karma çalışma gruplarına ayrılacak mı?
- Sınıflarınız/karma öğrenci gruplarınız ne sıklıkla materyal paylaşacak ya da birlikte çalışacak?
- Proje boyunca hangi dersleri öğreteceksiniz?
- Çalışamayacağınız dönemler var mı (sınavlar, tatiller, vb.)?
İletişim
Ortaklarınızla iletişim kurmak veya dosyaları kaydetmek için Twinspace “Τeacher Bulletin” ve “Materials” platformunuzdaki araçları veya başka bir aracı kullanın. Projenin başlangıcından itibaren, her bir Twinspace çalışma grubundan beklediğiniz materyalleri listeleyin ve bunların üretimi için zaman dilimleri belirleyin. Projenizin gelişimini ve ilerlemesini koordine etmenizi sağlayacak belirli çevrimiçi toplantılar ayarlayın. Herhangi bir sorunuz veya karşılaştığınız zorluklar için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Herhangi bir değişiklik olursa, ortaklarınızı mümkün olan en kısa sürede bilgilendirdiğinizden emin olun. Kişisel çalışma yöntemlerinin yanı sıra farklı profesyonel ve kültürel kültürlere sahip olduğunuzu unutmayın. Düzenli iletişim, herhangi bir yanlış anlamayı önlemenize yardımcı olacaktır.
Öğrencilerin aktif katılımı
Öğrencilerinizi eTwinning projesinin Twinspace’ine davet ederek aktif katılımlarını sağlayın. Onlara, materyalleri kendilerinin yayınlamalarına izin verecek haklar (örneğin “öğrenci yöneticisi”) verin (öğrencilerinizin yaşı için mümkün olduğunda). İşbirliğinizin nihai sonucunu seçerek, öğrencilerinize rehberlik edebilir ve ayrıca onları projeyle ilgili karar alma sürecine aktif olarak dahil edebilirsiniz. Projenin konusunu (örneğin sürdürülebilir kalkınma) bilen öğrenciler, uygulamak istedikleri bazı faaliyetler arasında oylama yapabilir veya diğer okullarla işbirliği bağlamında ele almak istedikleri alt konulara karar verebilirler. Öğrenciler/sınıflar arasındaki işbirliği yöntemleri, üretmeleri istenen nihai sonucun türü ve kapsamı ile öğrencilerin yaşına bağlı olarak değişir. Bir öykü/hikaye/tiyatro eserinin ortaklaşa yazılması, ortak bir gazete veya belgeselin oluşturulması, eTwinning işbirliğinin bazı tipik son ürünleridir. Liste kesinlikle sonsuzdur, bu nedenle kendinizin ve öğrencilerinizin hayal gücünü kullanmaktan çekinmeyin.
Yeni fikirlere ilham vermek üzere kullanılabilecek daha fazla proje örneği için lütfen aşağıdaki Project Kit bağlantısını ziyaret edin.