eTwinning

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ eTwinning «Κλιματική Αλλαγή και Παραπληροφόρηση»

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης σας προσκαλεί στο Συνέδριο Σχολικής εκπαίδευσης με θεματικές την κλιματική αλλαγή και την παραπληροφόρηση, το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια της Δράσης eTwinning του Προγράμματος Erasmus+.  

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες οι οποίοι/ες θα παρουσιάσουν με παραδείγματα θέματα σχετικά με την «Κλιματική Αλλαγή» και την  «Παραπληροφόρηση». Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια επιμόρφωσης.  

Παράλληλα, στο χώρο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ο νεανικός διαγωνισμός κλιματικής καινοτομίας, Young Climathon, που αποτελεί το τελικό μέρος της δράσης του προγράμματος Young Innovators Cyprus 2021, και στον οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές/τριες γυμνασίων/λυκείων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας,  των σχολείων που βραβεύτηκαν με την Ετικέτα eTwinning School, καθώς και των σχολείων του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, 08:30 – 13:00, στην αίθουσα Cine Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κλιματικής καινοτομίας, Young Climathon, που θα λάβουν χώρα μεταξύ των ωρών 13:30-14:30.

Σημειώστε ότι η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας προϋποθέτει την εγγραφή σας, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2021. 

O αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_toggle title=”Πρόγραμμα”]Πρόγραμμα συνεδρίου[/vc_toggle][vc_toggle title=”Link για εγγραφή”]Link για εγγραφή[/vc_toggle][vc_toggle title=”Ομιλητές και βιογραφικό”]Δρ. Γιώργος Παυλίδης   

Ο Δρ. Γιώργος Παυλίδης  είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ειδικός Επιστήμονας στο Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Frederick, στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Είναι επίσης διαπιστευμένος εκπαιδευτής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Οι τομείς ενασχόλησης και εξειδίκευσης του είναι η δημοσιογραφία και η δημοσιογραφική δεοντολογία. 

Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ. Τα τελευταία εφτά χρόνια συνεργάζεται με τον Παγκύπριο ραδιοσταθμό Κανάλι 6, όπου επιμελείται και παρουσιάζει δύο εβδομαδιαίες εκπομπές. 

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο παρελθόν διετέλεσε Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΣΤΡΑ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ενώ για 22 συναπτά χρόνια διετέλεσε μέλος, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. 

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ειδικότητας, δύο λογοτεχνικά βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει και αριθμό επιστημονικών άρθρων. 

Δρ. Μάριος Βαλιαντή 

Ο Δρ Μάριος Βαλιαντής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής CYS/TC22 Hydrocarbons από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2020 και τον Σεπτέμβριο του 2014 διορίστηκε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής Κύπρου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο Δρ Βαλιάντης κατείχε τις θέσεις του Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Επιχειρήσεων και του Διευθυντή του Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κατέχοντας τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή ανάπτυξε τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Εnergy, Oil and Gas Management and Environmental and Energy Management στα οποία διετέλεσε ως Επικεφαλής. Εκπροσώπησε επίσης την Κύπρο στην Ευρώπη σε θέματα έρευνας που σχετίζονται με τον τομέα των μεταφορών στο πλαίσιο Ορίζοντας 2020 από το 2013 έως το 2018.
Ο Δρ Μάριος Βαλιαντής είναι κάτοχος διδακτορικού από το Imperial College του Λονδίνου στον τομέα της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Μεταφορών. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Περιβάλλοντος από το Louisiana State University (ΗΠΑ), Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης (ΗΠΑ), και Πτυχίο στη Διοίκηση και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης (ΗΠΑ). Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Post Graduate Certification in Higher Education) από το University of Hertfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δρ Μάριος Βαλιαντής εργάστηκε στον τομέα των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, και προτού επιστρέψει στην Κύπρο κατείχε τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Έργων στην Αρχή Ατομικής Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Οξφόρδη.

Δρ. Στέλιος Γιατρός 

Ο Δρ Στέλιος Γιατρός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Δομοστατική Μηχανική στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στο Brunel University London (2010-2011) και υπότροφος Marie Curie IEF στο Cranfield University UK. Μέσα από το ρόλο του στο ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στον Κόμβο Κλιματικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΙΤ (EIT Climate-KIC Hub Cyprus) συντονίζοντας δι-επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και έργα pathfinder για την προοπτική της κυκλικής οικονομίας στον κατασκευαστικό τομέα. Είναι επίσης μέλος του Ηγετικού Συμβουλίου SDSN Cyprus, συνιδρυτής του Δικτύου Κυκλικής Οικονομίας και εθνικός αντιπρόσωπος στην Υποεπιτροπή CEN/TC350/SC1 για την Κυκλική Οικονομία στην Κατασκευαστική Βιομηχανία. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ, πτυχιούχο μέλος του IStructE (H.B) και του ASCE όπου πρόσφατα εκλέγηκε πρόεδρος της Επιτροπής Δομοστατικής Ευστάθειας του Engineering Mechanics Institute. Κατέχει Μaster of Engineering στην Πολιτική Μηχανική και Μηχανική Περιβάλλοντος από το Imperial College London (Η.Β) και διδακτορικό στην μη-γραμμική δομοστατική μηχανική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη  μη γραμμική δομοστατική μηχανική, τα καινοτόμα και πράσινα υλικά, τον βιομιμητικό σχεδιασμό, την κλιματική καινοτομία και επιχειρηματικότητα καθώς και τις νέες μεθόδους διδακτικής της Μηχανικής στην οποία έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Δομοστατικών Μηχανικών του Η.Β. 

 

Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου  

Είναι Προϊστάμενη της Μονάδας για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως επίσης και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Frederick στο αντικείμενο της ΠΕ/ΕΑΑ. Δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπροσωπεί την Κύπρο στις Διεθνείς Επιτροπές και Δίκτυα για την ΕΑΑ (ENSI, MEDIES, GUPES) και πρόσφατα έχει εκλεγεί στην Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE). Έχει ηγηθεί της συγγραφής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ΠΕ/ΕΑΑ και της επιτροπής για τη  συγγραφή του Αναλυτικού Προγράμματος της ΠΕ/ΕΑΑ. 

Έχει παρουσιάσει τα πορίσματα των ερευνών της σε παγκόσμια και πανελλήνια συνέδρια, ενώ, εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους βιβλίων, και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι επίσης η συγγραφέας του βιβλίου «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αναλυτικό Πρόγραμμα: Θεωρητικό πλαίσιο και αρχές στη Δημοτική Εκπαίδευση της Κύπρου» το οποίο αποτελεί και το πρώτο ειδικό βιβλίο με θέμα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Κύπρο, όπως επίσης και συν-συγγραφέας του βιβλίου θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση. Έχει επίσης συμμετάσχει ως συν-συγγραφέας στη συγγραφή ποικίλων εκπαιδευτικών υλικών για την ΕΑΑ. 

 

Ηλιάνα Πετρίδου 

Η Ηλιάνα Πετρίδου έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις με θέμα τον ηλεκτρονικό εναλφαβητισμό και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε διεθνείς εκπαιδεύσεις με την πιο πάνω θεματολογία αλλά και διάφορα άλλα θέματα. Πέρα από τα πιο πάνω, είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του εγχειριδίου ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. 

 

Κρυσταλλία Βρυστέλλα [/vc_toggle][vc_toggle title=”Παρουσιάσεις και αποτελέσματα εργαστηρίων “]

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

Author